Elke eerste maandagavond van de maand van 19.30-21.30u

Maandag 4 maart: voluit lachen – onder begeleiding van Lourens  Rosweide

4 positieve effecten van lachen op je lichaam.

  1. Goed voor het immuunsysteem. Mensen die veel lachen hebben een beter immuunsysteem dan mensen die weinig lachen. Door te lachen worden er extra witte bloedcellen aangemaakt. Deze witte bloedcellen ruimen virussen op, zo ben je beter bestand tegen infecties.
  1. Het vermindert stress. Stress zorgt dat onze bloedvaten nauwer worden. Door te lachen neemt het stresshormoon cortisol af, waardoor de bloedvaten zich weer kunnen verbreden. De kans op een hartaanval zal verminderen omdat dit effect ook op de kransslagader van toepassing is. Door te lachen komen er stoffen in de hersenen vrij zoals, het gelukshormoon endorfine, serotonine en dopamine. Zij hebben een kalmerend en pijnstillend effect en zorgen voor een ontspannen houding en zorgeloos en opgewekt gevoel en dragen ze bij aan een positief effect op het immuunsysteem.
  1. Het zorgt voor een verbetering van de conditie en betere ontspanning. Tijdens het lachen zal je hartslag omhooggaan. Hierdoor wordt je bloed sneller rondgepompt. Bovendien train je automatisch je buikspieren door te lachen. Misschien heb je weleens buikpijn gevoeld na het lachen, dat zijn je buikspieren die zich hebben moeten aanspannen.

Je longcapaciteit wordt groter door te lachen en je traint je middenrifspieren, waardoor je ademhaling beter wordt. Na deze lach-inspanning kan je lichaam zich makkelijker ontspannen omdat het lichaam automatisch in een herstelmodus komt.

  1. Je wordt knapper door te lachen en zorgt voor verbinding met mensen om je heen. Door veel te lachen train je je gezichtspieren. Bovendien straal je meer wanneer je een glimlach op je gezicht hebt. Dit maakt je aantrekkelijker en zal je meer zelfvertrouwen geven. Een glimlach op je gezicht zal je toegankelijker maken voor anderen en dat maakt dat je makkelijker verbinding krijgt met de mensen om je heen.

bron: https://www.medinello.nl/blog/lachen-is-gezond-4-positieve-effecten-lachen-en-4-lachtips-om-meer-leren-lachen/

Kosten: 10,- euro (contant  op de avond zelf)
Aanmelden: stuur een mail naar info@degoudenpiramide.nl met je naam en waarvoor je komt.
Plaats: Centrum De Gouden Piramide, Grote Wade 21c, Nieuwegein

 

 

Komende thema’s van Voluit:

 

1 april: voluit zingen – onder begeleiding van Yolande Cornielje

6 mei: voluit ademen – onder begeleiding van Marion Geelen-Landeo

3 juni: voluit trommelen – onder begeleiding van Lourens Rosweide

1 juli: voluit dansen – onder begeleiding van Joke Buis en/of Marion Geelen-Landeo

Activiteiten Kalender

23 februari 2019
4 maart 2019
10 maart 2019
1 april 2019
6 mei 2019
3 juni 2019