Selecteer een pagina

Voluit Leven

Voluit Lachen maandag 1 oktober van 19.30-21.30u

Elke eerste maandagavond van de maand zal een thema gekozen worden met betrekking tot voluit leven.

Voluit lachen wordt begeleid door Lourens Rosweide.
Kosten: 10,- euro (kan contant betaald worden op de avond zelf)
Aanmelden: stuur een mail naar info@degoudenpiramide.nl met je naam en waarvoor je komt.

In het psychologie magazine stond deze vraag van een lezer:

Ik kan niet uitbundig lachen

Beste Jolet,
Ik ben nauwelijks in staat om voluit te lachen. Als iemand iets grappigs vertelt of ik raak in een leuke situatie verzeild, verschijnt er hoogstens een glimlach op mijn gezicht. Een uitbundig ‘hahaha’ blijft uit. Ik ervaar dat als een groot gemis. Misschien ben ik hierdoor wel ongezellig gezelschap voor anderen.

Bovendien voel ik me heel prettig als ik af en toe wél even voluit lach. Als kind heb ik wel met vriendinnetjes kunnen giechelen. Hoort weinig lachen misschien bij mijn serieuze karakter? Toch zou ik me wel vaker lekker vrolijk willen voelen. Kan dat?

Antwoord van Jolet

Misschien speelt uw ernstige karakter een rol. Dat kan. Het kan ook zijn dat u meer dan anderen de neiging hebt om uzelf onder controle te houden. Een derde oorzaak kan stress of verdriet zijn. Voelt u dat u de laatste tijd gespannen leeft? Dan zou u eens een boek over stressbestrijding kunnen lezen (er zijn er vele).

Ik ben het met u eens dat het heerlijk is om samen even helemaal ontspannen te schateren, maar probeer hier geen groot probleem van te maken. Andere mensen schaterlachen ook niet dagelijks. Weet u dat er speciale ‘lachtherapie’ bestaat? Op internet, via Google, kunt u bijeenkomsten in uw omgeving vinden. Het is een vorm van meditatie waarbij je begint met te doen alsof, maar na een tijdje schatert de hele groep van ganser harte. Het is heel ontspannend.

Plaats: Centrum De Gouden Piramide, Grote Wade 21c, Nieuwegein

5 november :  voluit zingen  onder begeleiding van Yolande Cornielje

3 december :  voluit ademen  onder begeleiding van Marion Geelen-Landeo