Oud en nieuw. Een mooie tijd om terug te blikken op het oude jaar en vooruit te kijken wat je wilt realiseren in het nieuwe jaar. Waar ben je tevreden over, wat heb je bereikt? Welke stappen wil je graag zetten in het nieuwe jaar?

Als ik terug kijk ben ik heel tevreden met de opleiding ‘Trager Approach’ die ik ben gestart in oktober 2021 en die in het jaar 2022 centraal stond waarin ik 80 (oefen) sessies gegeven heb. Ik hoop in 2023 de opleiding succesvol af te ronden.
In 2022 heb ik 8  fundamentals gegeven en 3 advanced workshops van de Wim Hof Methode.
Ik kijk ernaar uit op 7 januari mijn 28e fundamentals te geven en eind januari mijn 4e advanced. De Wim Hof Methode brengt me heel veel in mijn leven. Het brengt me focus, energie, goede gezondheid, geluksgevoel maar bovenal verbondenheid met collega instructeurs en deelnemers die de methode in hun leven integreren, het voelt als een grote familie.
Het jaar 2022 stond in het teken van mijn boek ‘Leef Voluit’ en het plan is het te gaan uitgeven in 2023. Spannend proces. De datum 23-3-23 staat al genoteerd voor de boeklancering.
Een voornemen wat mij inspireert en wat ook een rode draad blijkt in mijn leven,  is het halen van een excellente gezondheid tot op hoge leeftijd. Graag haal ik alles uit het leven wat erin zit.

Het is belangrijk dat het niet alleen bij voornemens blijft maar dat je wat je voorneemt ook echt toe gaat passen in je leven. Doelen stellen mij in staat daaraan te werken, om te groeien en geïnspireerd te blijven. Ik wil jou heel graag inspireren datzelfde te doen. Middels de 7 tips die ik hieronder uiteen zet.

Heb jij heldere doelen met betrekking tot je gezondheid? Of stel je ze niet omdat je bang bent deze doelen niet te kunnen halen? Dat is namelijk één van de redenen waarom mensen geen doelen stellen. Het schijnt dat slechts 3% van de mensen duidelijk omschreven doelen stelt. Een andere reden waarom je het mogelijk niet doet is omdat je niet weet hoe het te doen.

Stel je geen doelen dan is de kans groot dat je je laat leiden door wat er dagelijks op je af komt en zwiep je alle kanten op. Afleiding ligt constant op de loer. Het lijkt op het ronddwalen in een vreemde stad als je op vakantie bent. Je loopt wat rond en ziet iets interessants en gaat daar eens kijken. Dan zie je iets anders wat je aandacht trekt en dan ga je daarop af. Voor de vakantie is dat een fijne manier om de dag door te brengen. Maar voor je leven is het niet zo behulpzaam.

Het gaat bij het stellen van een doel niet alleen om het behalen van dat doel. Minstens zo belangrijk is het wie jij ondertussen wordt op weg naar dat doel toe. Doordat je een duidelijk omschreven doel hebt, groei en ontwikkel je. Het zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf haalt.

Doelen worden vaak gesteld vanuit een frustrerende ervaring. Je motivatie is dan het grootst om er iets aan te doen. Is je leven middelmatig goed, dan hoef je niet zo nodig in beweging te komen. Daarom is het juist de crisis in je leven die iets in beweging kan brengen. Het schudt je wakker en je gaat op zoek. En dan blijkt dat je veel meer kan dan je ooit had gedacht.

Mijn 7 tips voor het stellen van doelen:

  1. Stel op alle terreinen van het leven je doelen op. Wat wil je bereiken met je gezondheid, carrière, financiën, intieme relatie, woonsituatie en vriendschapsrelaties. Waar wil je uitkomen? Hoe ziet het eruit als je doel verwezenlijkt is?
  2. Schrijf het op. Het schijnt dat de oog-hand coördinatie belangrijk is. Ik heb er zelf een speciaal schriftje voor dat op een vaste plaats ligt. Dat kun je ook doen.
  3. Doe het elke dag. Schrijf je doelen minstens 21 dagen achter elkaar op, liefst op een vast tijdstip, bijvoorbeeld in de ochtend nadat je bent opgestaan. Nadien is het een gewoonte geworden die je, mocht je het een dag overslaan, weer gemakkelijk oppakt.
  4. Maak je doel persoonlijk. Begin de zin met ‘ik’.
  5. Schrijf je doel in het hier-en-nu, alsof het er al is.
  6. Stel jezelf een uitdagend doel. Misschien denk je dat het niet mogelijk is. Dit doel zal je perceptie echter doen verschuiven. Je zult, als je volhoudt, mogelijkheden gaan zien. Er zullen wegen opengaan en plots merk je dat het onmogelijke wel mogelijk is geworden.
  7. Visualiseer je doel nadat je het hebt opgeschreven. Voel in je lijf wat het doet als je het doel verwezenlijkt hebt. Wat geeft het je als dit doel bereikt is?

Welke doelen streef jij na? Waar wordt je enthousiast van? Kijk eens naar je doelen op korte, middellange of lange termijn.

En nu ben ik heel benieuwd welke doelen jij jezelf stelt. Laat je het me weten in het commentaarveld hieronder?
Het is leuk voor mij dat te lezen maar je inspireert er ook anderen mee.

En nu ik je toch spreek wil ik graag de Gratis Ruggesteun Training onder de aandacht brengen op 5 januari. Hier zet je stappen naar een gezonde en soepele rug. Ben je er ook bij?
Veranderingen aanbrengen gaat gemakkelijker als je het samen doet en als je jezelf daarbij de ondersteuning gunt die je nodig hebt.

Ben je toe aan een uitdaging? Kom dan naar de Wim Hof Methode fundamentals. Een bijzondere en fijne start van het jaar!