In 2006 doe ik mijn eerste Avatar® cursus. Het valt niet mee om voor elkaar te krijgen dat ik de cursus kan doen. Met twee jonge kinderen en niet zoveel geld op de bank, leek het in eerste instantie onmogelijk. Mijn man kan niet zomaar vrij nemen van zijn werk. Ik besluit mijn kinderen van 3 en 6 jaar mee te nemen en geld te lenen van mijn zus. Het regelen en organiseren tackelde de zogenaamde ‘ik kan het niet’ overtuigingen. Terwijl ik de cursus doe spelen de kinderen in het zwembad van het hotel met een oppas.

Elke oefening in de Avatartraining brengt diep verstopte overtuigingen aan het licht.  Ik kom lastige emoties tegen, die worden veroorzaakt door beperkende overtuigingen. Door het bewust worden hiervan kan ik ze opruimen en ik ervaar meer en meer ruimte en vrijheid in mijn lijf en mijn leven.

Na de basiscursus doe ik 2 vervolgcursussen en bij elke cursus die ik wil doen stuit ik op weerstanden  van mijn man. Door het doen van de Avatar oefeningen transformeren de belemmeringen en heelt de relatie . Tot ik de Wizardcursus wil doen. Die is het langste, het intensiefste en het duurste. Alleen de gedachte al roept de meest diepgewortelde hardnekkige beperkende overtuigingen op. Gedachten als: ‘is het zoveel geld wel waard?’ ‘Is de organisatie wel te vertrouwen?’

Ik onderzoek deze gedachten of ze echt waar zijn. Datgene wat je gelooft ervaar je immers als waar. Kan ik ook geloven dat ik het waard ben? Dat mensen te vertrouwen zijn? Ondanks mijn innerlijk werk stuit ik wederom op weerstand  van mijn man. Hij vertrouwt het niet en samen met mijn zus en zwager denken ze dat ik in een sekte zit. Ze geloven dat ik gebrainwashed ben.

Het geeft spanning in onze relatie. Eén keer moest er zelfs de politie aan te pas komen. Ik mocht van mijn man de deur niet uit om naar een oefenbijeenkomst te gaan. Omdat hij het er niet mee eens was pakte hij zowel mijn mobiel als de autosleutels af en blokkeerde de deur. Ik was geschokt door deze actie en ik zeg dat als hij me er niet doorlaat, ik de politie bel. Verzekerd van zijn gelijk, blijft hij bij zijn punt en zegt dat ik dan maar moet bellen.

De politie komt en hoort de situatie aan, bemiddelt in ons conflict en lost deze op. Ik mag de deur uit, maar niet met onze gezamenlijke auto. Mijn man moet me mijn mobiel teruggeven. Daarna ga ik met de trein.

Bij de cursuslocatie aangekomen voel ik me geladen en ik vertel de situatie. Ik werk er kort aan door middel van de Avatar oefeningen. Ik bel mijn man om het conflict op te lossen. Hij is boos en spreekt dreigende taal: ‘ik maak de Avatar organisatie kapot’. De leiding geeft me  het advies om naar huis te gaan en eerst aan onze relatie te werken.  Mijn besluit om Avatar los te laten brengt rust in de tent. Spanningen lijken weg te ebben. Mijn man en ik gaan in therapie.

Het is nu een aantal jaren later en na een scheiding en een nieuw leven te zijn begonnen kom ik erachter dat ik de Avatar Wizard cursus alsnog wil doen. Het loslaten van Avatar was niet uit vrije wil.

Door opnieuw te werken met het Avatarmateriaal krijg ik een aantal inzichten. Ik kom erachter wat mijn eigen aandeel is in het hele verhaal. Het is mijn eigen angst die me tegenhoud. Deze wordt weerspiegeld in de weerstand die ik van mijn man ervoer. Het is een transparante overtuiging. Transparante overtuigingen zie je niet en de situatie waarin je zit lijkt onoplosbaar omdat je denkt dat het nou eenmaal zo is. Dat ik het zelf veroorzaak, zag ik toendertijd niet. Ik dacht: “Het ligt allemaal aan hém. En ik ben er het slachtoffer van.”

Ik kan nu zien dat ik niet helder gecommuniceerd heb. Dat ik diep van binnen zelf wantrouwen had. Overtuigingen die me hulpeloos en machteloos deden voelen. Ik beself dat er nog zoveel meer transparante overtuigingen zijn die ik kan ontdekken en opruimen. Het is een proces van boven water komen. Dat wil ik graag want mijn vrijheid is me lief. Het voordeel is dat ik niet ver hoef te zoeken. Ik kan kijken naar hoe ik de werkelijkheid ervaar. Als dat ook maar ietsje minder is dan liefdevol, dan heb ik er eentje te pakken. Ik kijk met grote dankbaarheid terug naar dat moment dat ik mijn kinderen zie genieten in het zwembad, het was zowel voor mij als voor hen een bijzondere ervaring,

En nu ben ik benieuwd of jij ook belemmerende overtuigingen hebt (gehad), waardoor jij je leven niet helemaal leefde zoals je dat wilde. Fijn als je het wilt delen in het commentaarveld hieronder. Dat is leuk en leerzaam zowel voor mij als voor de lezer van dit blog, en voor jezelf een manier om er afstand van te doen.

Benieuwd naar het ontdekken van de geheimen van je bewustzijn? Wat zou jij willen creëren?
Je bent van harte welkom mee te doen met “Wat is Avatar®?”: een lichte, bruisende en verhelderende exploratie van 40 min.

Tijd: zondag 4 juli om 19.30u. Meld je aan door een mail te sturen naar info@degoudenpiramide.nl