Ik houd van goud en geel. En sinds kort ook van de vloeistof die we dagelijks produceren: de gouden fontein!

Een veel voorkomend misverstand is dat urine een afvalproduct is en zelfs giftig zou zijn. Het tegendeel is echter waar! Het is een substantie met zeer waardevolle stofjes die een positieve invloed hebben op het zelfhelende vermogen. Het bevat o.a. aminozuren, stamcellen, hormonen en ureum.  Ureum wordt in de farmaceutische en kosmetische industrie aangewend om er producten van te maken, zowel voor uitwendig als inwendig gebruik.

Ik hoor voor het eerst over het drinken van urine in een video van ‘the certified health nut’ . Aan de ene kant trekt mijn lijf zich wat samen als ik ernaar kijk en aan de andere kant maakt het me ook nieuwsgierig. Ik merk dat ik geconditioneerd ben om pies vies te vinden.

Ik beschouw mezelf ook als een ‘health nut’ dus nadat ik zie dat deze man zijn eigen urine al járen drinkt, ben ik heel benieuwd hoe mijn eigen urine zal smaken. Bovendien hou ik er wel van om een beetje uit mijn comfortzone te gaan. Ik neem een slokje ochtendurine en moet toegeven dat het helemaal niet zo vies is als dat ik dacht. De dag erna doe ik het nog een keer en het begint al te wennen.

Toch ben ik er weer mee gestopt. Totdat het thema wéér voorbij kwam in een boek dat ik aan lezen was. Ik ben opnieuw mijn ochtendplasje gaan drinken en dit keer wilde ik er meer van weten en heb het boek  ‘De gouden fontein’  van Coen van der Kroon gekocht.

Het blijkt dat urine heel veel toepassingen heeft. Om even een paar voorbeelden te noemen van dingen die je ermee kan doen naast het drinken van de ochtendurine:

  • Haren wassen
  • Gezicht wassen
  • Moedervlekken insmeren
  • Blaren en wondjes deppen
  • Mond spoelen
  • Neus spoelen
  • Gorgelen

Het eerste en meest directe wat me opvalt is dat ik me heel gelukkig voel bij het uitproberen van mijn nieuwe ‘hobby’. De ontdekking van een eeuwenoud medicijn, zou het echt waar zijn dat het zoveel potentie heeft?

Ik ben wel een beetje bang dat ik stink of dat mijn huis stinkt. Maar het blijkt dat urine die in mijn huid is getrokken helemaal niet meer ruikt. Bovendien ruikt verse urine ook niet zo sterk. Dat is wel anders met gefermenteerde (oude) urine. Daar zijn ook toepassingen voor, maar daar ben ik nog niet aan toe. Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie een vooroordeel had over de ‘health nut’. Ik ging ervan uit dat hij geen vriendin had. Wie zou hem nou willen kussen? Ik besef hoe groot de kracht van de geest is en onze conditioneringen.

Na het drinken van de ochtendurine merk ik dat ik gemakkelijk kan poepen! Soms zelfs vaker op een dag, terwijl ik altijd enigszins obstipatie heb gehad. Ik eet veel pruimen en lijnzaad om mijn stoelgang goed te houden, maar met het drinken van urine hoeft dat niet meer. Waar ik ook erg tevreden over ben is het effect na het wassen van mijn haren met urine. Het werkt goed en ik heb geen last van jeuk en roos. Bovendien ruikt mijn haar prima.

Mijn plan is om verder kennis en ervaring op te doen. Iets wat mogelijk geneeskracht in zich heeft mag niet verborgen blijven. Soms ligt een oplossing op een probleem zó dichtbij dat we vergeten ernaar te kijken. Het lijkt alsof tegenwoordig alles ingewikkeld en duur moet zijn. Ik hou van de producten van de natuur. Ik hou van goud en ik geef urine een kans. En jij?

Nou ben ik benieuwd of je ook wel eens urinetherapie hebt toegepast.  Het lijkt me fijn ervaringen  te horen zodat we een kennisbank verzamelen en van elkaar kunnen leren.