Sommige mensen geloven er niets van en anderen zijn fervent aanhanger. Ik hoor bij de laatste categorie.  Ik ga door met het lozen van leverstenen omdat ik de gezondheidsvoordelen er nog steeds van inzie. Aangemoedigd door mijn streven naar een uitmuntende gezondheid tot op hoge leeftijd. Maar dat wil niet zeggen dat ik mezelf altijd zo goed onder controle heb. Nee, ik heb nog veel te leren. Want ook voor mij is eten nog altijd nauw verbonden met emoties. Al is dat niet te vergelijken hoe dat het was tijdens mijn jeugd. Het patroon om emoties weg te eten en mezelf helemaal vol te stoppen, vervolgens uren op de wc door te brengen om het er weer uit proberen te krijgen. Dat eet-patroon is volgens mij de verklaring van de vele leverstenen die ik bij mezelf gevonden heb. En ik ben blij dat ze uit mijn lichaam zijn gekomen middels de leverkuur.

Op röntgenfoto’s of echografie zijn leverstenen niet (altijd) te zien. Daarom gelooft de medische wereld niet dat ze er zijn. Maar de grootte van de leverstenen liegen er niet om. Het kunnen joekels zijn van 2 cm groot. En ik geloof gewoon niet dat die eventjes gevormd zijn in de 24 uur nadat dat de olijfolie met grapefruitsap is ingenomen. Daar bestaat namelijk de leverkuur uit. Daarom vind ik het zo belangrijk dat we met elkaar in gesprek blijven en onze ervaringen delen. Dat we ons gezond verstand gebruiken en vooral goed blijven luisteren naar ons eigen lichaam.

leversteen, geloosd tijdens een van mijn laatste leverkuren

In bijna 4,5 jaar tijd heb ik ondertussen  25 leverkuren erop zitten. Je zou het een verslaving kunnen noemen.  Ik ben er nog niet klaar mee. Integendeel, ik wordt steeds enthousiaster over deze kuur die je helpt om leverstenen uit je lichaam te halen. Want nu komen de grote joekels! En niet één, het waren er een stuk of 10 de afgelopen keren!

Hopelijk wordt je geinspireerd goed voor jouw lichaam te zorgen en je lichaam te  ontgiften en te ontdoen van de nodige obstakels die een volledige gezondheid in de weg staan. Want een goede gezondheid dat gun ik niet alleen mezelf maar jou ook!

Onderstaand deel publiceerde ik in maart 2013 :

Een jaar geleden had ik er nog nooit van leverstenen gehoord. Nadat ik ze heb ontdekt bij mezelf ben ik er razend enthousiast over. Niet dat ik zo blij ben dat ik ze heb, maar meer over hoe ze te verwijderen op zeer eenvoudige en pijnloze wijze! Inmiddels (2014) heb ik 7 leverreiningen achter de rug. Graag vertel ik hier mijn ervaring bij de diverse reinigingen.Waarvan de eerste een jaar geleden was.

Maar eerst iets over wat leverstenen nou eigenlijk zijn. Leverstenen zijn bolletjes van verschillende grootte en stevigheid die uit voornamelijk cholestorol bestaan. Ze hebben een harde rand,  die steviger  is naarmate de steen groter is. Deze z..g. leverstenen zitten in de lever en in de galblaas. Ze blokkeren de galstroom in de lever en in de gal. Doordat ze de galstroom blokkeren kunnen de leverstenen heel uiteenlopende klachten veroorzaken.

galstenen in de lever en de galblaas

Alvorens de leverkuur te doen raadt Dr. Hulda Clark (die hier in haar handboek zelfgenezing over schreef) aan, eerst de darmen vervolgens de nieren en pas daarna de lever te zuiveren.

De voorbereiding tot de leverkuur duurde  bij mij ongeveer 3 weken. Nadat ik de nierenkuur gedaan had, ging ik de leverkuur doen, die slechts 2 dagen duurt. Ik was sinds een dag weer rauwkost gaan eten. Het is de bedoeling om op de dag van de leverkuur vanaf 14.00u niets meer te eten, wel water te drinken. Met een strikt tijd-schema nam ik 2x een glas  bitterzout  en om 22.00u ’s avonds het drankje wat uiteindelijk de leverstenen zou losmaken:  een half kopje olijfolie met zo’n zelfde hoeveelheid grapefruitsap.Tot mijn verbazing vond ik dit drankje lekker! Niet te vergelijken met het bitterzout, wat je het beste met je neus dichtgeknepen kunt drinken. Met het vooruitzicht dat ik na het drinken van het bitterzout een hapje honing mocht nemen,  lukte me het wel het in te nemen.

Na het nemen van het olijfolie/grapefruitsap mengsel werd aangeraden meteen in bed te gaan liggen en niet meer te bewegen en ook niet te praten. Dan zou je de leverstenen kunnen horen ratelen. Dus ik lag doodstil te wachten wat er in mijn lichaam zou gebeuren. Zou ik ook leverstenen hebben? Ik was dit hele proces gestart omdat ik 3 jaar geleden exceem kreeg op mijn armen en benen. Na een jaar ermee bezig te zijn geweest op allerlei manieren, verdween de exceem voor 1 jaar. Totdat het toch weer terugkwam. Wat er dan mogelijk niet goed functioneert is de lever of de nieren. Een leverkuur lag voor de hand, zeker omdat ik  toch al van plan was een vastenkuur te doen. Het voorjaar leent zich daar goed voor. Mijn eerste leverkuur deed ik in het voorjaar van 2013. Het uur na het innemen van het drankje merkte ik eigenlijk niets. Ik hoorde geen leverstenen ratelen. Ik had ook wat ornithine ingenomen om goed  te kunnen slapen en ben waarschijnlijk  na een uurtje in slaap gevallen. Om weer midden in de nacht wakker te worden met een enorm misselijk gevoel. Ik had  2 extra kussen onder mijn hoofd voor het  slapen weer weggelegd, maar dat kon mijn lichaam toch niet aan. Dus heb ik die kussens er maar weer bijgehaald en na even goed doorademen zakte de misselijkheid weer. Misselijkheid wijst er wel op dat er leverstenen zijn, die het oliemengsel weer terugduwen de maag in.

Om 5.30u werd ik weer wakker. Nog een half uurtje en ik zou weer bitterzout gaan nemen, en 2 uur daarna nog een keer. De bedoeling van het bitterzout is enerzijds de galkanalen open te zetten en anderzijds dat het alle afval gemakkelijk via de darmen afvoert. De diaree zou vanzelf los moeten komen. Toen dat om 12.00u nog niet het geval was waarschijnlijk omdat ik nog niet zoveel in mijn darmen had vanwege de sapvasten-kuur,  heb ik in de loop  van de middag een klysma genomen (een waterzak die daarvoor bestemd is gevuld met water en dat in je darmen laten lopen) om mijn darmen een handje te helpen. Door het bitterzout kon ik het water niet lang vasthouden. Het is het beste als je 10 tot 30 minuten het water in je darmen vast kunt houden, dan loopt het de gehele dikke darm in. De aandrang om het water er weer uit te laten lopen was te groot en ik ging al binnen een paar minuten op de – daarvoor bestemde en klaargezette-  emmer zitten om het ‘resultaat’ op te vangen:  een waterig goedje waar vanalles in dreef. Ik kon er in eerste instantie geen leverstenen in zien, mogelijk omdat ik grotere stenen had verwacht. Enigszins geobsedeerd door wat daar allemaal in dreef, ben ik er een lange tijd mee bezig geweest de mogelijke leversteentjes eruit te vissen!  Ze waren niet hard, gemakkelijk vervormbaar, de grootte van een speldekop, dus niet zo spectaculair als sommige foto’s op internet. Toch moesten dit de z.g. ‘leverstenen’ zijn. Omdat ze hoofdzakelijk uit vet bestaan zijn ze lichter dan water en blijven drijven.

cholestorolvlokken en kleine leverstenen die blijven drijven

 

leverstenen na 1e dag
Ik moet zeggen dat ik me die middag heel licht en lekker voelde. Ik was een bijzondere ervaring rijker. Was het niet dat de dag erna mijn bewondering nog groter werd. Ik werd weer heel vroeg wakker, het leek alsof ik niet veel slaap meer nodig had. De diaree kwam nu spontaan los als gevolg van het bitterzout. Dit keer was ik niet zo goed voorbereid en ging gewoon naar de w.c. En daar kwamen de grotere leverstenen te voorschijn! Nu kon ik ze beter herkennen en in de wc pot dreven wel zo’n 150 kleine en grotere leverstenen. De grootste heb ik eruit gehaald en gefotografeerd. De grootste was ongeveer 1 cm groot.  Dit was  zeker iets wonderbaarlijks: hoe kon zoiets nu uit mijn lichaam komen?

 

Grotere leverstenen na 2e dag

En dit deel schreef ik in reactie daarop, een paar weken later:

Ondertussen heb ik begrepen dat als je deze kuur doet, het belangrijk is het vaker te doen. De volgende portie leverstenen schuiven gewoon meer naar voren en je kunt het beste het zo vaak doen totdat er geen stenen meer komen. Ongeveer elke maand kun je deze leverkuur, die 2 dagen duurt, doen.

Vijf weken later heb ik de  2e leverkuur gedaan. Daar waar de eerste keer 150 (kleine) leverstenen naar buiten waren gekomen waren het de tweede keer 1500 (grove schatting)!!! Dit keer heb ik de kuur laten voorafgaan met een hogedarmspoeling en 6 dagen appelsap, volgens recept van Andreas Moritz. Om definitief van huidproblemen, allergieën e.d. af te komen zou je minstens 2000 leverstenen kwijt moeten raken. Ik kwam nu dus al aardig in de richting.

En dit deel schreef ik een jaar later:

Vervolgens mijn 3e t/m 6e leverreiningen gedaan in de periode van mei 2013 t/m januari 2014 met niet veel steentjes . Bij de 3e reiniging ongeveer 100 kleintje bolletjes. En daarna nauwelijks meer iets. Het leek dat mijn lever aardig schoon was. Echter, na de 6e leverreiniging kwam mijn exceem weer terug ! Het zou betekenen dat er iets anders aan de hand was of dat er toch nog stenen verstopt zaten. Het antwoord werd de 7e leverreiniging duidelijk. Begin maart van dit jaar (2014) heb ik de 7e reiniging gedaan. En na deze reiniging wist ik weer waarvoor ik het deed: maar liefst 20 (mogelijk nog meer) dikke stenen van 1 tot 1,5 cm dreven op de 2e dag in de wc-pot. Ik heb ze eruit gevist en gefotografeerd. Het waren dikke verkalkte stenen, waardoor het duidelijk de oudere stenen zijn die van dieper uit de lever komen. Het is dus duidelijk dat je niet te snel moet stoppen met de leverreiniging.

Het duurt waarschijnlijk een aantal leverreinigingen  voordat de stenen die dieper liggen klaar zijn om eruit te komen.

Leverstenen na 7e leverkuur

Een lezer verwees me toendertijd naar een artikel dat een kritische kanttekening maakt over de leverkuur: http://www.ntvg.nl/publicatie/Gulzigheid-en-Boete/volledig

Mijn antwoord was hier toendertijd op:

⦁ Hoe is het te verklaren dat de galstenen er elke keer anders eruit zien, terwijl dezelfde handelingen uitgevoerd worden?
⦁ De grotere galstenen die ik de eerste keer heb uitgescheiden waren harder aan de buitenkant waarschijnlijk verkalkt. Hoe zou een – in één nacht gevormde galsteen-  komen aan zo’n harde verkalkte buitenkant?
⦁ Waarom zouden de meeste mensen zoveel meer energie ervaren na een leverkuur, en afkomen van vele klachten?

Andreas Moritz zegt er in zijn boek ‘De ongelooflijke lever en galblaaszuivering’ ook iets over. Op de vraag: ‘Ik heb op het internet gelezen dat de stenen die er bij de leverzuiveringen uitkomen bij mensen niets anders zijn dan hard geworden klonten olijfolie. Zit hier een kern van waarheid in?’, antwoord Andreas Moritz:

‘Sommige bekende kruidendokters, doktoren en instellingen doen verwoede pogingen om de gunstige effecten van de leverzuivering in diskrediet te brengen door te beweren dat deze galstenen eigenlijk ‘zeepstenen’ zijn, bestaande uit olijfolie, of dat ze door de lever geproduceerd worden in reactie op de plotselinge inname van grote hoeveelheden olijfolie.Deze personen hebben hun eigen redenen om dergelijke beweringen te doen en het is niet aan mij om hierop commentaar te leveren. Ze hebben duidelijk nooit zelf een leverzuivering gedaan, anders zouden ze beseffen waaruit deze stenen bestaan en wat er met hun lichaam gebeurt als ze worden geloosd.

Hieronder staat een aantal reacties op zo’n bewering:
1. Olijfolie heeft niet de rottende geur die de meeste galstenen na uitscheiding afgeven. De geur komt niet overeen met die van ontlasting.
2. Olijfolie kan niet stollen tot zulke relatief harde of dichte structuren, zelfs als het chemisch veranderd en gemanipuleerd zou worden in een laboratorium. Dit is des te onwaarschijnlijker gezien het korte tijdsbestek dat de olijfolie door het maagdarmkanaal gaat en de totale afwezigheid van dikmakende stoffen.
3. Een analyse van uitgescheiden galstenen laat zien dat het merendeel van de stenen alle basisingrediënten bevat die deel uitmaken van galvloeistof. Er kunnen ook organische stoffen in zitten. Veel van deze stenen bestaan uit verschillende lagen oude, donkergroene gal, iets wat niet van de ene op de andere dag ontstaat. De rest van de stenen zijn de typische verkalkte galstenen die in de galblaas te vinden zijn. De donkerrode of zwarte bilirubinestenen die er bij sommige mensen tijdens een zuivering uitkomen, kunnen zeker niet doorgaan voor ‘zeepstenen’op basis van olijfolie.
4. Het olijfoliemengsel gaat niet eens door de lever, zoals het geval zou zijn als het werd gecombineerd met voedsel. Daarom doet de lever tijdens de leverzuivering niets anders dan galstenen en gal uitscheiden. Noch de lever, noch de dunne darm kunnen dienst doen als zeepsteenfabriek.
5. Als de lever en de galblaas volkomen schoon zijn, worden er geen galstenen meer uitgescheiden na het innemen van het olie/citrussapmensel. Als deze stenen inderdaad hard geworden klonten olijfolie zouden zijn, zouden ze blijven komen nadat de lever volledig gezuiverd is en alle galkanalen schoon en open zijn. Dit is echter niet het geval. De leverzuivering levert geen stenen meer op als de lever eenmaal schoon is, ongeacht hoeveel olijfolie men inneemt. Bovendien levert de olijfolie die tijdens leverzuiveringen geconsumeerd wordt niet altijd dezelfde resultaten op. Bij de ene zuivering kunnen er bijvoorbeeld 50 stenen uitkomen, terwijl er bij de volgende tot wel  1.000 uit kunnen komen.
6. Vanwege een intolerantie voor olijfolie hebben sommige mensen tijdens de zuiveringen neutraal gekleurde macadamianootolie gebruikt en exact dezelfde groenkleurige stenen geproduceerd. Cholersterolstenen die exact op deze groene stenen lijken zijn te vinden in de galkanalen van ontlede levers.
7. Als stenen alleen maar olijfolieklodders zouden zijn, waarom genezen dan zoveel mensen van chronische ziekten als astma, allergieën, kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs verlammingen na het uitscheiden van talloze ‘zeepstenen’ tijdens hun leverzuiveringen?
8. Veel mensen hebben stenen met verschillende kleuren uitgescheiden: zwarte, rode, groene, witte, gele en beige. Olijfolie bezit niet de kleurstoffen om stenen van verschillende kleuren te produceren.
9. Mensen die hun stenen chemisch hebben laten analyseren, hebben te horen gekregen dat bijna alle stenen uit cholestorol en zouten bestonden. Deze bestanddelen zijn identiek aan de bestanddelen van cholestorolstenen in verwijderde galblazen. Een klein aantal ‘stenen’ bestond uit organische stoffen van onbekende oorsprong. Deze hadden met gemak samen met de galstenen in de galkanalen kunnen gaan vastzitten.
10. Een behoorlijk aantal personen, onder wie ikzelf, hebben soms op de avond van de zuivering groene cholestorolstenen uitgescheiden, al voordat ze het olijfmengsel hadden ingenomen. Weer anderen, die er al verschillende leverzuiveringen op hadden zitten, vermeldden dat er stenen uitkwamen tijden de appelsapfase, allemaal zonder de hulp van olijfolie. De stenen die er zelfstandig uitkomen hebben geen afwijkende vorm, kleur en geur ten opzicht van de stenen die er tijdens de daadwerkelijke zuiveringen uitkomen.
11. Niet de auteur (hij bedoelt hier zichzelf), maar de reguliere medische wetenschap heeft de aanwezigheid van cholesterolstenen in de galkanalen van de lever aangetoond. De medische term voor deze stenen is ‘intrahepatische stenen’of ‘biliaire stenen’. Deze groene stenen, bestaande uit cholesterol en wat galbestanddelen, zijn olieachtig en vallen uiteen wanneer ze aan warmere temperaturen en zuurstof worden blootgesteld. Cholesterol zelf bestaat voor ongeveer 96% uit water. Deze cholesterolstenen worden snel afgebroken door afbraakbacteriën wanneer ze in contact komen met de buitenlucht. Dit gebeurt echter niet wanneer ze vastzitten in de galkanalen van de lever.
12. Er zijn vele foto’s gemaakt van ontlede levers. Deze foto’s bevinden zich in de medische archieven van universiteitsklinieken en tonen de aanwezigheid van deze stenen in de galkanalen van de lever.
13. Het is een medisch bewezen feit dat miljoenen mensen geregeld groene blubber uitscheiden, bestaande uit soms wel tientallen groene cholesterolstenen, na het eten van een maaltijd met veel vet. Deze stenen bestaan niet uit de oliën en vetten die werden geconsumeerd. Ze worden er door de lever en de galblaas uitgeduwd samen met de uitgescheiden gal.

Helaas komen er, anders dan tijdens de leverzuivering, enkele stenen vast te zitten in het hoofdgalkanaal of zelfs in het alvleesklierkanaal. Er is geen verschil tussen de stenen die uit eigen beweging vrijkomen en die vrijkomen tijdens een leverzuivering. De leverzuivering is niet het gevolg van een placebo-effect. De verkalkte stenen die door de galblaas worden afgevoerd, meestal na vijf tot acht leverzuiveringen, zijn identiek aan stenen die te vinden zijn in ontlede galblazen. Ze verkruimelen niet, ze blijven bikkelhard. Alleen half verkalkte stenen krimpen na verloop van tijd, maar de verkalkte buitenkant blijft intact.

In een periode van meer dan tien jaar heb ik persoonlijk meer dan veertig galkolieken gehad en mijn galblaas zat boordevol stenen, die een pijnlijke scoliose veroorzaakten. Sinds mijn eerste leverzuivering heb ik nooit meer een aanval gehad. De scoliose verdween samen met andere gezondheidsproblemen na mijn twaalfde zuivering. Daarna heeft geen enkel van mijn jaarlijkse zuiveringen ook maar één steen opgeleverd, hoewel ik exact dezelfde procedure heb aangehouden. Mijn galblaaas is nu volkomen schoon en werkt prima. Duizenden mensen over de hele wereld hebben met leverzuiveringen hun galblaas weten te redden. Anderen hebben hun gezondheid volledig teruggekregen en zelfs hun leven gered door deze zuivering te doen. Mensen die opzettelijk de vreemde en niet onderbouwde boodschap propageren en verspreiden dat leverzuiveringen olijfzeepstenen produceren, beroven hun medemens en zichzelf van de mogelijkheid om zorg te dragen voor hun eigen gezondheid.’

En nu ben ik heel benieuwd wat jou ervaring is met lever- of galstenen. Zou je deze kuur ook eens willen doen? Ik hoor graag jouw mening hierover in het commentaarveld hieronder.

En ik wil je graag uitnodigen voor de Gratis Ruggesteun Training. Kom a.s. dinsdag naar Nieuwegein om tijd en aandacht vrij te maken voor jou en je lichaam! Ik help je te luisteren naar je lichaam middels aandacht, aanraking en meditatie.