Wat doe jij als het je allemaal teveel wordt? In deze blog wil ik de 7 beste tips die mij hebben geholpen met je delen.

In de opstart van mijn bedrijf was ik met veel enthousiasme en energie begonnen en had veel energie gestoken in de groei en ontwikkeling ervan. Ik gunde mezelf echter niet veel vrije tijd en ruimte omdat ik een financieel spanningsveld ervoer en succes wilde behalen met wat ik deed. Tot op een bepaald moment het allemaal teveel werd. Ik merkte dat ik weerstand ervoer bij bijna alles wat ik mezelf had opgelegd ‘te moeten’ doen.  Dat was het moment dat het tijd was om pas op de plaats te maken. Wat daarin voor mij heeft gewerkt deel ik graag met jullie.

Het kan in deze tijd zo gemakkelijk gebeuren. Dat er teveel prikkels op je afkomen die je niet meer goed kan hanteren. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid  emails of social media berichten, waardoor je op een gegeven moment overspoeld kan worden. Je begint met enthousiasme en vanuit vrije wil maar langzaamaan sluipen er allemaal dingen die ‘moeten’ in.  Je raakt gevangen in je eigen eisen en normen. ‘Ik moet toch iets van me laten horen’, ‘ik moet dit nu afmaken’, ‘ik moet zorgen dat alles goed loopt’ bijvoorbeeld.

Op het moDe vibratie van 'ja'ment dat er iets wat op dit moment in je leven is, anders zou moeten, dan is het tijd om wat innerlijk werk te doen. Wat er zou moeten kan gaan over wat je hebt: ‘ik zou meer moeten hebben nu’, of over wat je doet: ‘ik zou meer moeten doen nu’, of over wie je bent: ‘ik zou zus of zo moeten zijn’. Deze gedachten liggen ten grondslag aan het feit dat je jezelf uitput, emotioneel en fysiek. Je merkt dat je snel getriggerd bent en fysieke klachten krijgt. Zouden je rugklachten ermee te maken kunnen hebben?

Wat er allemaal zou moeten kan ook gaan over iemand anders. Wat vind jij dat anderen zouden moeten? Deze aanname over de ander ligt ten grondslag aan een conflict met die ander.  Ook hier is innerlijk werk te doen zodat je een shift kan maken. In plaats van weerstand te bieden tegen wat is, zeg je ‘ja’ tegen wat is.  Ook al is de uitkomst niet wat je voorkeur is, je kan er toch tevreden mee zijn. Om die shift te kunnen maken is het nodig in de vibratie van ‘ja’ te komen.

Deze 7 tips kunnen je erbij helpen:

  1. Stop met datgene waarmee je bezig bent en gun jezelf een pas op de plaats te maken.
  2. Ga na of er iets is waar je voor wegloopt of wat je wilt vermijden. Ga na bij jezelf wat je VOELT. Soms helpt de vraag: ‘Wat is het ergste wat zou kunnen gebeuren?’ Schrijf het op. Al je gevoelens en gedachten. Dat maakt dat je er gemakkelijker naar kan kijken.
  3. Zoek ondersteuning. Dat kan een vriend of vriendin zijn die naar je luistert of professionele hulp van iemand die jou de ruimte geeft te voelen wat er is en helderheid creëert in je hoofd.
  4. Geef je gevoelens de ruimte, liefst ongecensureerd. Uiteraard doe je dit niet naar iemand die het niet kan horen. Je hoeft bij het uiten van je gevoelens niemand pijn te doen en ook niets kapot te maken. Je kan bijvoorbeeld je gevoelens toestaan door je gedachten op papier te zetten.
  5. Ruim je huis op. Opgeruimd van buiten geeft ook een opgeruimd gevoel van binnen.
  6. Ga de natuur in. De connectie met de natuur brengt je dichterbij je innerlijke natuur. Het geeft je rust en ruimte.
  7. Omring jezelf met fijne mensen, mooie woorden of rustgevende beelden. Lief zijn voor jezelf zorgt ervoor dat je weer in de vibratie van ‘ja’ komt waarin er niets hoeft. Ga na wat jij werkelijk nodig hebt. Dan besef je dat het er in feite al is.

En nu wil ik je vragen welke tip jou het meest aanspreekt of op dit moment het meest van toepassing is.  Als dank voor je reactie zend ik je een pdf met de vragen die je jezelf kunt stellen om het innerlijk werk te doen van Byron Katie.

En nu je hier toch bent wil ik je graag uitnodigen voor de Gratis Ruggesteun Training van aanstaande dinsdag. In deze training zet je een pas op de plaats en kom je weer bij jezelf. Waardoor je rugklachten verdwijnen en je een soepele en gezonde rug krijgt. Waarna je weer met zin en vol energie aan het werk kan gaan.

Een geweldige en exclusieve training waar ik maar 10 plaatsen voor beschikbaar heb. Dus wacht niet langer en reserveer direct.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden: https://www.ruggesteunvoorondernemers.nl/aanbieding/

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten tijdens mijn training!

Marion