P1080012Misschien ken je Nicoline Roozen nog van het tv-programma ‘Het Zesde Zintuig’. Dat was weliswaar in 2008, een tijdje geleden dus,  maar ze haalde toen de finale.  Onlangs hield Nicoline een lezing in haar woonplaats Bennekom, waar mijn zus me voor had uitgenodigd omdat ze een goede vriendin van Nicoline is. Het leek haar leuk er met mij naartoe te gaan. Daar zei ik meteen JA op.  Ik vond het heel boeiend wat Nicoline te vertellen had en dacht na afloop: “Dat zou leuk zijn als ze ook in mijn praktijkruimte te Nieuwegein een lezing zou geven”. Het onderwerp sluit goed aan bij mijn werk, omdat ik zelf ook veel met mijn intuïtie werk.

Nicoline was daar direct voor in. Ik ging meteen tellen hoeveel stoelen ik  heb en hoeveel mensen in de ruimte passen. Ik kwam tot veertig. Yes. We kunnen het door laten gaan! Ter voorbereiding op de lezing wilde ik Nicoline enkele vragen voorleggen.  Dit is het resultaat:

Marion: Wanneer heb je ontdekt dat je een 6e zintuig hebt?

Nicoline: Dat heb ik geleidelijk aan ontdekt tijdens mijn opleiding Intuïtieve ontwikkeling. Daar voelde ik me helemaal thuis. Door de oefeningen die we daar deden en het gemak waarmee ik ze deed ontdekte ik mijn zesde zintuig. Ik kon bijvoorbeeld heel makkelijk zien wat voor een vorige levens mijn medecursisten hadden meegemaakt. Maar ik kon ook de kleur oranje in de cursusruimte neerzetten waardoor mijn medecursisten alleen nog maar oranje zagen.

M: Nu ben ik benieuwd hoe je ertoe kwam de opleiding intuitieve ontwikkeling te doen?

N: Ik had een heel onrustige periode in mijn leven. Daar was ik vanzelf in beland. Ik stelde mezelf voortdurend kritische vragen over mezelf. ‘Is dit wat je wilt? Waarom laat je niet zien hoe je je voelt? Hoe komt het dat je niet zegt wat je denkt? Zo ging het de hele dag door in mijn hoofd. Iemand vertelde over die opleiding en toen wist ik : dat is wat ik zoek.

M: In het programma ‘het zesde zintuig’ kwam je in de finale. Had je dat van tevoren voorzien?

N: Dat wist ik toen ik in de halve finale stond. Ik weet nog dat ik toen vrij moest vragen voor de opnames van de finale. Ik dacht bij mezelf: “zou het wel nodig zijn dat ik vrij vraag?”. Ik wist meteen het antwoord: dat was zeker nodig.

M: Wat vond je het meest indrukwekkend bij de deelname aan het programma?

N: Het programma ging veel over moorden. Het was heel indrukwekkend om daar informatie over binnen te halen. Ik legde contact met de slachtoffers om dat te doen en zo voelde ik hun doodsangsten. Dat was heel heftig.

Wat me ook nog sterk bijstaat is de Bijlmerramp. Ik werd geblinddoekt naar een plek gebracht en na 20 minuten zei ik: hier heeft de Bijlmerramp plaatsgevonden. Hier is het vliegtuig neergestort. Ik schrok toen van mijn eigen zesde zintuig. Ik dacht: een beetje zesde zintuig is wel leuk, maar dit is teveel. Ik ben lang bang geweest voor mijn eigen zesde zintuig. Ik was bang dat ik niet geaccepteerd zou worden door mijn omgeving.

M: Hoe gebruik je op dit moment (in het dagelijks leven ) je zesde zintuig?

N: Ik gebruik het in mijn praktijk als ik een reading of een healing geef. En ik gebruik het om beslissingen mee te nemen. Die neem ik altijd intuïtief. Bovendien gebruik ik het in contact met anderen. Door mijn zesde zintuig weet ik wat goed is om te zeggen of wanneer ik juist moet zwijgen. Door mijn zesde zintuig voel ik anderen goed aan.

M: Is er nog iets dat je leuk vind om te vertellen rondom dit onderwerp?

N: Iedereen heeft een Zesde zintuig. Dat is niet iets voor een enkeling. Voor een zesde zintuig geldt hetzelfde als voor fietsen: iedereen kan het, de een kan het beter dan de ander en oefenen helpt.

Het schijnt dat Einstein heeft gezegd:
“Intuïtie is een goddelijk geschenk en ratio is een trouwe dienaar. We leven in een samenleving waarin de dienaar wordt vereerd en het geschenk wordt vergeten”.
Ik ben het helemaal met hem eens. Laten we het geschenk in ere herstellen.

M: Dankjewel Nicoline, voor het interview.

En nu ben ik benieuwd of jij denkt dat je een zesde zintuig hebt en zo ja of je het bewust gebruikt? Ik zou het heel tof vinden als je het met mij en anderen wilt delen in het commentaarveld hieronder.

En als je interesse hebt om naar de lezing van Nicoline te komen, is hier de praktische informatie:
Dinsdag 13 december 20.00-22.00u. Zaal open vanaf 19.15u. Kosten 12,50
Je kunt je hier aanmelden:  https://www.ruggesteunvoorondernemers.nl/lezing-zesde-zintuig/

En stuur deze mail gerust door als je anderen weet die dit interessant vinden.