Wil jij een soepele gezonde en sterke rug hebben? Dan is het oefenen met de gymbal een mooi tool.
Ons lichaam is gemaakt om te bewegen.
De voordelen van het oefenen met de gymbal:

  1. Het is heel speels zowel voor sport als voor spel
  2. Je kan de gymbal als stoel gebruiken achter je bureau of voor de t.v.
  3. Het is gemakkelijk aan te schaffen, het is niet duur

Zorg ervoor dat als je op de gymbal zit je voeten stevig op de grond staan. De hoek die je knieën maakt is 90 graden, zodat je knieën even hoog zijn als je bekken of eventueel ietsje lager. Zorg ervoor dat je je zelf niet forceert. Begin heel rustig zodat je vertrouwen krijgt in je lijf en jezelf steeds sterker voelt.

Ik geef je een 7 tal oefeningen

  1. Zit op de bal en begin rustig van links naar rechts te bewegen, naar voren en naar achteren, en rondjes. Ook de andere kant op
  2. Hoppen. je veert op en neer op de bal. Je houdt de voeten op de grond.
  3. Je rolt rustig op de bal zodat je rug midden op de bal ligt. Strek het bovenlichaam, borstgebied, en adem rustig erin door. Je kan in deze posities ook kleine rondjes maken. Beweeg zoals het prettig is voor je lichaam.
  4. Draai om en kom liggen op je buik en laat je zelf even helemaal uithangen. Ook vanuit deze positie kan je kleine bewegingen maken op de bal.
  5. Kijk of je handen en voeten één voor één van de grond kan halen en of je evenwicht kan houden. Oefening baart kunst.
  6. Liggend op de bal breng je je handen achter je nek en span je buikspieren aan om vandaaruit omhoog te komen. Dit is een buikspier oefening
  7. Leg je beide onderbenen op de bal en zoek het evenwicht terwijl je met je gezicht naar de grond kijkt en leun op je handen. Maak een paar push-ups om zowel je armen als je rug te versterken.

Veel succes!

Heb je nog geen oefenbal en wil je graag verkennen of het iets voor je is? Kom dan naar de Maandelijkse Ruggesteun Training, de eerstvolgende op 10 december van 10.00-12.00u waar we deze oefeningen op de bal gaan doen. Je kan ter plekke een oefenbal aanschaffen.

En nu hoor ik graag van je hoe het bevalt om deze oefeningen te doen en als je aanvullingen en tips hebt, hoor ik het graag. Wil je het delen in het commentaarveld hieronder? Leuk voor mij en ook voor anderen die dit blog lezen.