“Feeling is understanding” zegt Wim aan het internationale publiek.

De Wim Hof Methode (WHM) kwam op mijn pad nadat een collega Rebalancer mij de ademhaling liet ervaren. Ik vond het heel krachtig. Daarna vertelde een vriendin dat haar vriend hiermee aan de slag was gegaan. In juni 2015 gingen we met een groepje Rebalancers zwemmen in de vaart in Friesland waar een collega Rebalancer een centrum heeft en hij bleek de WHM te doen.

Door die ervaring besloot ik er meer mee te gaan werken. Ik ontdekte dat ik ook een mooie vaart had achter mijn huis in Utrecht. Hier ben ik vanaf toen in gaan zwemmen. Het werd zomer en het water werd steeds warmer en aangenamer en ik ontdekte hoe heerlijk het was zo’n privé zwembad te hebben. Ik was verbaasd dat niet veel meer mensen dit deden. Het leek me fantastisch om het hele jaar door te blijven zwemmen in de vaart.

Ik kocht daarom de online-cursus van Wim Hof om mezelf bij deze wens te ondersteunen. Langzaamaan wendde ik mijn lichaam en mijn mindset aan de kou na de zomer. De ademhaling van deze methode en het zwemmen in koud water gaf me kracht die ik nodig had om vaker voor mezelf te kiezen en te doen wat goed voor me was. Ik had vaak de neiging om mezelf te veel aan te passen aan de mensen om me heen en mezelf daarbij te verliezen. Ik ervaarde dat mijn wilskracht sterker werd.

Aangemoedigd door het enthousiasme van Wim ging ik twee tot drie keer per week het koude water in. Hoe bijzonder was het om te merken dat, als ik in de winter met vier graden Celsius in mijn bikini uit het water kom, het warm aanvoelt! Door deze ervaringen leerde ik mijn lichaam kennen in de kou. Door het te voelen ging ik het begrijpen.

Wil je ook de kracht van de kou ervaren? Kom dan naar mijn Fundamentals Training. Ervaar de 3 pijlers van de Wim Hof Methode: mindset, ademhaling en kou.

En nu hoor ik graag van jou wat de kou jou gegeven heeft. Wil je het delen in het commentaarveld hieronder?