Wat doet de corona crisis met jou?
De wereld staat op z’n kop in deze tijd waarin alles anders is dan voorheen. En naast alle problemen  brengt dat ook iets goeds teweeg. Mensen worden sociaal en creatief in deze tijd. Is het een tijd om tot rust te komen en nieuwe dingen te ontdekken? Voor mij in ieder geval wel. Ik ben benieuwd hoe dat voor jou is.

Ga je wel eens op je kop staan?
Mezelf af en toe op mijn kop zetten heeft positieve effecten.  Om letterlijk op je kop te gaan staan verandert de bloedstromen in je hersenen. Het bloed kan gemakkelijker op plaatsen stromen waar het normaal niet zo gemakkelijk komt.  Het bloed geeft het hoogst noodzakelijke zuurstof aan je hersencellen,

Gezonde hersenen.
Je wilt je hersenen graag actief en gezond houden. Met zijn 2 procent aan lichaamsgewicht, gebruiken de hersenen 20% van de zuurstof die we dagelijks inademen. Het blijkt dat niet alleen door op je kop te gaan staan de bloedstromen veranderen, maar ook door bewust te ademen de bloedstromen in je hersenen veranderen. Bepaalde delen worden daardoor minder actief en anderen juist actiever.

Wat intensief ademen kan doen
Vanaf mijn 20e ben ik actief gaan ademen door middel van Rebirthing. Via een vriend kwam ik daarmee in aanraking en omdat ik graag nieuwe dingen over mezelf wilde ontdekken, nam ik een aantal sessies. Ik ontdekte veel over mezelf. Dat er veel verborgen zat in mij. Gevoelens waar ik geen weet van had werden voelbaar. Wat ik me nog goed herinner is dat ik me bijzonder levend voelde na zo’n sessie en ik heel anders naar de wereld keek. Het leek alsof de mensen die ik op straat zag waren aan slaapwandelen.

Het  intensief ademen brengt je gedachten tot rust en er komen stofjes vrij die je een soort van ‘high’ maken. Het brengt je in een meditatieve staat. Dit kan prettig zijn om even helemaal uit je ‘gewone doen’ te komen. Het kan ook goede ideeën in je losmaken, omdat er verbindingen worden gelegd tussen gebieden die eerder afgezonderd waren en mooie inzichten zijn dan heel gebruikelijk.

Daar waar je normaal lastig bij bepaalde gevoelens kan komen, wordt dat nu gemakkelijker en je kan dingen gaan voelen die je helemaal niet bewust was. Door het toe te laten integreer je het in je systeem en kan het losgelaten worden. Dit geeft een opgeruimd, fijn gevoel. Het brengt rust en evenwicht.

Verschillende manieren van ademhalen brengen je in verschillende staten van zijn.
Om jezelf beter te leren kennen kan het zinvol zijn hier eens mee te oefenen. Voordeel van het doen van ademoefeningen is dat je in het hier-en-nu komt. Je adem is alleen hier en nu. Het brengt je gedachten tot rust. En het geeft emotioneel  evenwicht. Het maakt je mentaal sterk en fysiek beter bestand tegen indringers als bacteriën en virussen.

In de online ademsessie a.s. maandag 20 april gaan we verschillende ademhalingsoefeningen doen en ervaren wat het effect is op je staat van zijn.

Deze avond is een onderdeel van de ‘ voluit leven’ cyclus en vindt elke maand plaats op de 3e maandag van de maand.  In verband met het corona virus is het deze keer online.

Agenda:

20 april: voluit ademen

25 april klankinspiratie – onderdeel van club-med: maandelijks op de 4e zaterdag van de maand van 10.00-11.30u Dit keer ONLINE.

3 mei Wim Hof Methode fundamentals workshop. Deze kan doorgaan mits de RIVM richtlijnen het toelaten

En nu hoor ik graag van jou of deze tijd jou rust geeft en/of nieuwe dingen doet ontdekken. Wil je het delen in het commentaarveld hieronder?