Wil jij een lang, gezond en vervullend leven in een uitstekende gezondheid? De volgende tips zijn bedoeld je hiernaar op weg te helpen.

7 tips naar een excellente gezondheid

Tip 1. Schrijf een aantal doelen op waar je enthousiast van wordt. Vergeet niet een doel te stellen met betrekking tot je gezondheid.  Hoe oud zou jij willen worden? Kan je je voorstellen dat je oud wordt met een excellente gezondheid? Op het moment dat je een doel stelt die verder reikt dan dat wat tot nu toe bekend is, dan gaat je mind wegen zoeken om het te kunnen bereiken. Je gaat mogelijkheden zien die je eerder niet zag. Schrijf je doel elke dag opnieuw op.

Ik heb mezelf een doel gesteld dat ik 1000 vrouwen op weg ga helpen naar een excellente gezondheid tot op hoge leeftijd van 117 jaar of ouder. Ik ervaar dit als een inspirerend doel. Het helpt me om beslissingen te nemen die ervoor zorgen dat dit echt mogelijk is.

Tip 2. Bedenk welke goede gewoonte je in je leven wilt implementeren. Heb jij je wel eens dingen voorgenomen, en dat je na een tijdje die goede voornemens alweer vergeten bent? Onderzoek wijst uit dat je minstens 21 dagen achter elkaar je nieuwe gedrag moet volhouden voordat het een gewoonte wordt. Als je het hierna een keer vergeet, dan valt het op. Omdat het in je bewustzijn komt, kun je het de dag erna weer oppakken. Jezelf elke dag opnieuw te herinneren aan je nieuw aan te leren gedrag en opnieuw de beslissing te nemen is hierbij de sleutel.

Vorige zomer ben ik begonnen met zwemmen in de vaart vlakbij mijn huis. Ik nam me voor het hele jaar door te blijven zwemmen. Ik heb het gedaan en deze ochtend heb ik ook weer heerlijk gezwommen.

Tip 3. Neem een gewoonte waar je echt mee wilt stoppen en die niet te moeilijk voor je is. Je zult merken dat het niet in één keer lukt. Als dat zo zou zijn, was je er waarschijnlijk al lang mee gestopt. Het proces van afleren begint bij de beslissing. Door anderen erover te vertellen dat je deze gewoonte wilt afleren en ze te vragen je eraan te herinneren als ze je het weer zien doen, dan zul je er alerter op worden en kun je op dat moment  opnieuw beslissen het niet te doen.

Mijn gewoonte om mijn bord af te likken is dwangmatig geworden. Ik wil graag vrijheid hierin ervaren en zelf kunnen kiezen wanneer ik het wel of niet doe. Ik vertelde mijn kinderen  dat ik ermee wil stoppen. Mijn dochter was blij want ze vond het een vervelende gewoonte van mij, dus ze herinnert me er graag aan wanneer ik het weer doe. Op zo’n moment dat ik het onbewust doe, is het niet leuk daaraan herinnerd te worden, maar het helpt me wel ermee te stoppen. Het is tenslotte mijn eigen beslissing.

Tip 4. Gun je lichaam onbewerkt puur en gezond voedsel. Je zult merken als je meer rauwkost eet dat je vanzelf minder eet. Drink daarnaast veel water. Een glas water een half uur voor de maaltijd zorgt ervoor dat je minder eet en het bereidt je maag voor op het voedsel. Eet langzaam. Als je het eten goed kauwt proef je het meer en verteert het beter.  De volgende woorden kun je naast je bord leggen om jezelf eraan te herinneren:

Elke hap die ik neem wordt met liefde opgenomen door mijn lichaam en het verandert in gouden lichtenergie. Dat manifesteert zich in een soepel, sterk en gezond lichaam. Ik dank deze brandstof die me helpt een fantastische Godin te zijn. Ik kauw en eet elke hap met plezier en LANGZAAM. Ik eet met liefde en dankbaarheid.

Tip 5.  Regelmatig bewegen is essentieel om je lichaam soepel en gezond te houden. Kies een beweging of een reeks oefeningen die je leuk vindt. Dan doe je het graag en is het gemakkelijker het te blijven doen. Contact met de natuur brengt je bij je eigen ware natuur. Bewegen in de natuur waarbij je adem wordt gestimuleerd is een perfecte combinatie.

Tip 6. Plezier en humor relativeren. Het maakt je licht. Merk je dat je te serieus wordt, neem dan de tijd om iets te doen waar je plezier aan beleeft. Doe elke dag iets waarvan je geniet.

Tip 7. Volg je passie en maak daar je werk van. Doe datgene waar je hart ligt. Werk waar je van houdt zorgt voor een vervullend leven.  Het geeft energie en je wordt  er blij van.

En nu wil ik graag van je weten welke tip jou het meest aanspreekt. Wil je het vertellen in het commentaarveld hieronder? Dat is leuk voor mij en ook voor de andere lezers van dit blog. Zo kunnen we elkaar inspireren.

En heel graag wil ik je uitnodigen voor de Ruggesteun Training op 6 september om een eerste stap te zetten naar jouw excellente gezondheid! Ik zou het heel leuk vinden je dan te ontmoeten.