Heeft je voeding invloed op je rug? ‘Je bent wat je eet’, is het gezegde.  Het betekent dat je lichaam is opgebouwd uit de voedingsmiddelen die je eet. Hippocrates adviseerde al in de 4e eeuw vóór christus: ‘laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’. En hoe zit dit als je rugklachten hebt?

Een onderneming runnen is een topsport, hoor ik wel eens om me heen. Je wilt graag alles van jezelf geven en je draait op volle toeren. Je leeft je passie en wilt daarom graag in topvorm zijn. Je probeert stress zoveel mogelijk te voorkomen. Stress kan veroorzaakt worden op emotioneel gebied, mentaal of fysiek.

maca-poeder

Mijn eerste ervaring met maca was 16 jaar geleden. Ik verbleef met mijn man en dochter van 6 maanden in Peru voor één maand. Ik ervaarde stress omdat mijn spijsvertering de veranderde omstandigheden niet zo goed aankon. Mijn dochter moest het hebben van borstvoeding, maar ik had het bijna niet meer.

Ik voelde me verzwakt. Mijn Peruaanse schoonmoeder adviseerde mij maca te nemen. Ik had er nog nooit van gehoord. Ze gaf me het poeder en raadde me aan 2 theelepeltjes per dag te eten. Ik deed het in mijn granenkoffie en in de yoghurt. De smaak heeft iets weg van zoete aardappel en ik vond het best lekker. Het had een goed effect. Binnen een week was ik weer op kracht. Heden ten dage vind ik het spul zo lekker dat ik het mis als het niet in mijn bamboekoffie of kwark zit. Niet alleen om de smaak. Het maakt dat ik zonder problemen de overgang doormaak. En ik barst van de energie.

Als je fysiek sterk bent heeft dat direct invloed op je emotionele en mentale welzijn. Net zoals het andersom ook werkt. Deze 3 zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Je kunt dan ook vanaf al deze drie kanten jezelf versterken.

Is maca het voedingsmiddel dat niet mag ontbreken als vrouw rond de 50?

Maca (preek uit: makka) is een knolgewas dat groeit boven 4000 meter. Het komt uit Peru waar de bodemgesteldheid,  extreme weersomstandigheden en klimaat ervoor zorgen dat de macawortel zoveel voedingswaarden heeft. Maca wordt door de Wereld gezondheids organisatie omschreven  als het beste voedsel van de eeuw. Het bevat een grote hoeveelheid vitaminen (B1, B2, C, E) mineralen en sporenelementen (waaronder calcium, kalium, magnesium, natrium, zink, koper, selenium, mangaan, tin, jodium, fosfor, zwavel, silicium en  bismut) en complexe alkaloiden. Als adaptogeen reguleert het bloeddruk, bloedsuikerspiegel en hormoonspiegel. In de overgang helpt het de extreme hormoonwisselingen te voorkomen. Het verhoogt het immuunsysteem en geeft veel energie. Het maakt de geest alert en het verbetert het uithoudingsvermogen.

Omdat het in de overgang bij vrouwen zorgt voor een hoger oestrogeengehalte, heeft het tevens invloed op een betere botstruktuur omdat oestogenen de botdichtheid doen toenemen. Het gaat hiermee osteoperose tegen.

Dus mijns inziens mag maca niet ontbreken aan je dieet.  Bouw het gebruik ervan langzaam  op. Ben je gevoelig ervoor dan kan het voor maag of darmklachten zorgen. Het is heerlijk in appelmoes of tomatensap en gecombineerd met rauwe cacao ontstaat een bijzondere smaak. In Peru wordt dit voedingsmiddel niet voor niets het voedsel van de goden genoemd.

We hebben dit product rechtstreeks uit Peru gehaald en we bieden het je graag aan met 50% korting zodat iedereen het kan uitproberen.  Gebruik de volgende kortingscode ‘gezond2016’,  en ga snel naar deze site: www.tumbo.nl.

En nu hoor ik graag van je waarom jij maca wil gebruiken.  Als je een reactie achterlaat maak je kans op een GRATIS kennismakingspakket van superfoods uit Peru.

En ik nodig je graag uit voor de Gratis Ruggesteun Training  Bij deze training deel ik je al mijn inzichten over rugklachten, doen we oefeningen en ervaren we de kracht van aanraken. Meld je hier aan voor deze hele dag op 6 september speciaal voor jou: https://www.ruggesteunvoorondernemers.nl/aanbieding/

Weet jij meer mensen die dit interessant kunnen vinden? Deel dan dit artikel met hen! Heel hartelijk dank hiervoor.