Ik ben 3 weken geleden door mijn rug gegaan. Dat was reden voor mij om mijn E.H.B.R. tevoorschijn te halen: de Eerste Hulp bij Rugklachten.

Ik heb het geluk dat ik me in 2015 verdiept heb in rugklachten. Ik wilde daar een eBoek over schrijven en ik ben gaan zoeken op het internet.  Ik kwam Robert F. Feddes tegen en omdat hij zelf al jarenlang last had van rugklachten en door de medische wereld niet geholpen werd is hij verder gaan zoeken.

Ik vond het behoorlijk verbazingwekkend om erachter te komen dat er in 1992 een wetenschappelijk onderzoek is geweest met resultaten dat 98% van de mensen met lage rugklachten bleken een dysfunctie in het S.I. gewricht te hebben. Waar de medische wereld vervolgens niets mee heeft gedaan. Dat is behoorlijk opmerkelijk.

Nou zijn er altijd meerdere factoren verantwoordelijk als iets gebeurt maar ook als iets geneest in je lichaam. Belangrijk is om voldoende water te drinken, gezonde voeding tot je te nemen en ook een helpende mindset te hebben. Als er iets gebeurt, te denken: ‘dit is ergens goed voor’, ‘dit is een kans om mijn lichaam beter te leren begrijpen’.

Maar het belangrijkste is die paar eenvoudige oefeningen om het S.I. gewricht weer recht te zetten. Want het S.I. gewricht kan wel degelijk uit de kom raken. De medische wereld kijkt niet meer naar het S.I. gewricht. Hoe zonde is dat. Ze hebben een diagnose in het leven geroepen dat heet aspecifieke lage rugklachten en daarmee moet je het doen. Dat zegt helemaal niets over een oplossing.

Nu kun je beter voorkómen dan genezen. Ik raad je aan: download mijn eBoek ‘rugklachten te lijf’ op www.ruggesteunvoorondernemers.nl en zorg ervoor dat je een sterke, gezonde en soepele rug krijgt en behoudt!

En nu ben ik benieuwd of jij interesse hebt in die eenvoudige oefeningen om het S.I. gewricht weer recht te zetten. Dan maak ik daar de volgende keer een mooi filmpje van. Laat mij weten hoe het met jouw rug gaat in het commentaarveld hieronder.