2019, voor mij het jaar dat ik mijn huwelijk heb losgelaten. Dat was een intens proces. Gesprekken met de mediator/ advocaat waren soms heel pijnlijk en confronterend. Het heeft wel wat teweeg gebracht in mij, bij mijn ex en bij mijn kinderen. Het liet ook mijn omgeving niet koud. Er ging mee gepaard: het loslaten van beperkende overtuigingen, het loslaten van oude pijn en het loslaten van verwachtingen.  Een intens en ook mooi proces naar vrijheid, blijheid en kracht.

De eerste neiging om te doen is hard wegrennen als zich pijn en verdriet aandient. Het overlevings-mechanisme wordt in gang gezet. Echter zijn verdriet en pijn niet bedoeld om ervan weg te gaan.  Juist het aangaan ervan en het doorvoelen , dat maakt je sterk en vrij. Elke ochtend een ademsessie, het heeft me geholpen door de pijn heen te gaan. In plaats ervan weg te lopen of het weg te stoppen.

Loslaten maakt ruimte  zodat het nieuwe wat zich aandient verwelkomd kan worden. Dat heeft het bij mij gedaan. En dat gun ik jou ook!

Wat ga jij loslaten zodat je het nieuwe kan verwelkomen?

Aanstaande zaterdag heb ik een mooie gelegenheid om het jaar 2019 los te laten. Met de Quantum Light Breath ontwikkeld door Jeru Kabbal.
Het is een geleide adem meditatie die zuiverend werkt op je lichaam en ziel. Ben je erbij?

En nu ben ik benieuwd  wat jij los hebt gelaten in 2019. Wil je het vertellen in het commentaarveld hieronder?

Om het nieuwe jaar goed in te luiden is er de alternatieve nieuwjaarsduik op 11 januari. Doe je mee?

Op jouw gezondheid en een sterk vrij en blij 2020 gewenst!