Hoe down to earth be njij-

Hoe blijf je verbonden in deze drukke wereld? Dat is de vraag van de filmmaker van ‘down to earth’, een interessante en ook aangrijpende documentaire over een familie die de wereld over reist op zoek naar de ‘keepers of the earth’.

Ik kreeg van een vriendin 2 kaartjes voor deze film en ik ben er met mijn dochter naartoe geweest. Ik vond het een intrigerende film en ik werd er diep door geraakt. Ik vind het leuk om een aantal wijsheden uit de film terug te halen en met je te delen.  Maar het is natuurlijk niets in vergeleken met de film zelf en ik raad je dan ook aan deze te zien, als je in de gelegenheid bent.

Wat mij het meest bijstaat is dat de wijze mensen die aan het woord zijn misschien niet zoveel materiële rijkdom ervaren, maar wel rijk van binnen zijn. Juist de liefde en verbinding met elkaar is heel sterk aanwezig.  Door met elkaar rituelen te doen waarmee de moeilijkheden die ze tegenkomen getrotseerd kunnen worden. Het sleutelwoord is samenwerken. Overvloed werkt gemak in de hand. Mensen gebruiken dan hun volle potentie niet meer. Juist de schaarste geeft wijsheid. Je wordt uitgedaagd te leven met wat er is.

In onze westerse wereld waarin educatie zo belangrijk is, zie je dat een universitaire studie volgen niet betekent dat het wijsheid met zich meebrengt. Als het hart en het verstand niet in verbinding staan, komt er geen wijsheid uit voort. Mensen zijn de weg kwijtgeraakt. Doordat we het contact met de natuur zijn verloren.

De ‘keepers of the earth’ waren echter allen optimistisch. We staan aan de vooravond van een mondiale transformatie. Misschien wel dankzij alle moeilijkheden waar de aarde op dit moment mee te kampen heeft.

De boodschap is om weer ‘puur’ te worden. Het brengt ons bij het tijdperk van de waarheid.  Iedereen heeft iets te bieden. Alleen laat nog niet iedereen dit zien. Wat we mogen leren is te leven met de kracht van de natuur in plaats van ertegenin te gaan.

Hoe kom je weer terug op aarde als je het contact met jezelf kwijt bent? Contact met de natuur brengt je weer terug. Contact met jouw ware natuur. De natuur zit namelijk in jezelf. Jouw lichaam is bij uitstek de poort. Je adem leidt je er naartoe.  Het brengt je in contact met je binnenwereld en je gevoelens.  Het haalt je uit je denken.  Aanraking maakt het contact met jezelf nog dieper.  Hoe meer je het gevoel toelaat, hoe rustiger je denken wordt. Door je gevoel  uit te nodigen en er bewust in uit te hangen wordt het van vast weer vloeibaar.  Zoals een rivier die alsmaar doorstroomt. Constant aanwezig en toch steeds weer anders. Begroet elke sensatie in je lijf. Door jezelf weer te hervinden, kom je in contact met je potentie. Daar is de wereld op aan wachten. Dat je tevoorschijn komt. Met jouw kwaliteiten. Ik wil je er graag bij helpen.

Ik vraag me af na het zien van deze film: consumeren we zoveel omdat we een gebrek aan verbinding ervaren? Gebrek aan verbinding met onszelf en/of met onze medemens? Herken je dit bij jezelf? Ik hoor het heel graag in het commentaarveld. Ik leer ervan en het kan een inspiratie zijn voor alle mensen die het lezen.

En nu je dit toch leest zou ik je willen uitnodigen voor de Gratis Ruggesteun Training. Een plek waar je contact maakt met jezelf, je lichaam en je ware natuur. Aanstaande dinsdag 17 januari is de eerste van dit jaar. Ik zou het super vinden je dan te ontmoeten! Meld je hier aan: https://www.ruggesteunvoorondernemers.nl/aanbieding/

Je gaat je verbinden met je lijf door middel van speelse oefeningen en meditatie en ik geef een demo  Rebalancing sessie. Meld je snel aan want er zijn slechts 10 plekken!