Ken je het dat je op bepaalde momenten te weinig rust inbouwt? Je denkt dat het efficiƫnt is om door te gaan, maar ondertussen zit je jezelf in de weg. Mijn advies is om tussendoor af en toe tijd voor jezelf te nemen. Doe dat NU!

Waarom gun je jezelf geen rust?
Herken je hier iets van?

Er is zoveel te doen.
Je doelen zijn niet helder.
Je hebt geen duidelijke focus.
Je bent bang voor wat je tegenkomt als je rust neemt.
Er komen gevoelens boven waar je niet blij van wordt.
Er is angst dat het niet goed (genoeg) is wat je doet.
Je hoofd blijft doorrazen als je stil wordt en je ervaart dat liever niet.
Je hebt beperkende overtuigingen over geld. Dat je alleen met heel hard werken het geld kan verdienen wat je nodig hebt.
Je hebt de gedachte dat als je stopt alles ineen valt.
Je bent opgevoed met het idee dat hard werken veel doen bezig blijven het belangrijkste is. Het is een patroon geworden.

Wat zijn de gevolgen als je te weinig rust neemt?
Je kan blijven wegrennen voor jezelf of de realiteit waar je inzit, maar bevredigend zal het niet zijn. Er gaat iets knagen. Een deel van je gaat roepen om aandacht. Dat kan in de vorm van pijn zijn als je het signaal blijft negeren. Het elastiek gaat eruit. Je raakt jezelf kwijt.

Hoe je meer rust kunt inbouwen.
Zit je in een molen van alsmaar bezig zijn dan wordt het tijd om stop te zeggen tegen jezelf. Rust nemen is heel belangrijk en noodzakelijk.
Om jezelf weer op te laden. Zodat je weer fris en met nieuwe energie aan je taken kan gaan werken. Het is een kwestie van het te doen. Even stoppen. Voelen wat er is. Dan ga je de confrontatie met jezelf aan. Wat komt er bij je bovendrijven als je rust en stilte inbouwt? Sta het jezelf eens toe. Kom dan middenin dat gevoel zitten. In het mogelijke doemscenario wat er eventueel opkomt. Je kan wel bedenken dat de wereld door blijft draaien. Maar het kan voelen alsof de wereld instort. Wat is het ergste wat zou kunnen gebeuren? Als je kunt gaan naar die plekken die je geneigd bent te vermijden dan hoef je er niet langer voor weg te lopen. Door die plekken te vermijden geef je het ondertussen, onbewust heel veel aandacht en het kost veel energie om het weg te drukken. Laat het tevoorschijn komen en geef het je bewuste aandacht en laat het vervolgens gaan. Dat loslaten kan pas als het boven mag komen. Als het bewust gezien en gevoeld mag worden. Vervolgens wordt je denken ook weer helder.

Doe je mee? Je kunt nu meteen beginnen.
Neem nu 5 minuten rust. Breng je aandacht naar je lichaam, naar je zitknobbels. Een momentje voor jezelf

Voel waar er spanning is in je lichaam. Laat het gaan als dat lukt. Blijf bij de spanning als het niet zomaar los wil laten. Breng dan je aandacht naar je ademhaling. Breng je ademhaling naar de spanningsplek. Span het eventueel nog iets extra aan. Zodat je voelt wat je lichaam geneigd is te doen. Op elke uitademing laat je vervolgens een stukje spanning los. Laat je lichaam op elke ademhaling ietsje meer zakken in je bekken. Kijk eens naar je gedachten. Zijn er gedachten? Zie dat het gedachten zijn en dat het niet de waarheid is. Hoe meer je je aandacht naar je lichaam brengt en naar de sensaties hoe rustiger je hoofd wordt. Zet je timer op 5 minuten en sluit je ogen en ben gewaar.

Wil je me laten weten hoe dat voor je is? Wat je tegenkomt? Schrijf het hieronder in het commentaarveld. Dat is leuk voor jezelf want je neemt daarmee afstand van wat er in je speelt en het is leuk voor anderen die zich erin kunnen herkennen.

En nu ik je toch spreek wil ik je van harte uitnodigen voor de Gratis Ruggesteun Training volgende week dinsdag, 28 juni. Op deze dag gaan we fijne oefeningen doen voor je rug en gaan we spelen met liefdevol aanraken en aangeraakt worden waardoor het gemakkelijker wordt om je spanning los te laten.

Weet jij mensen voor wie dit artikel interessant is? Deel het in je netwerk. Ik ben je heel dankbaar daarvoor.