kerst boomKerstmis: een tijd van lekker eten en samen zijn.  Kadootjes en de kerstboom. Lichtjes in de donkere tijd. Een aantal keren gingen we met ons gezin na 00.00u op 24 december uitgebreid eten. Eerst naar het kerstcircus en daarna thuis gourmetten. In dat gezellige samenzijn kon ik mijn lichaam nog wel eens uit het oog verliezen.

Op welke plaats komt jouw lichaam bij de feestdagen? Op de eerste plaats of op de laatste plaats? Lekker eten en samen genieten.  Of verlies je jezelf in de overvloed van gezelligheid?

Voel jij je ellendig omdat je vergeten bent aandacht aan je lichaam te besteden? Zodat je weer op zoek moet gaan naar jezelf?

Mijn tip is om een lichtfeest voor je lichaam te maken.

Het is een meditatie die je kan doen, in de ochtend als je nog in bed ligt of terwijl je dit leest: zittend of staand.  Je kunt de tekst inspreken, op een heel rustig tempo . En op elk gewenst moment beluisteren.

Adem een aantal keren lekker diep in en uit. Laat je overtollige spanning op elke uitademing meer en meer los.

Stel je voor dat een bundel wit licht door je kruin naar binnen stroomt. Laat het licht je hoofd vullen. Het stroomt je nek in en via je schouders door je armen  naar je handen.  Laat het licht ook vanuit je schouders via je rug naar beneden stromen. Vervolgens vult het je hele voorkant. Laat het licht dan in je bekken stromen en naar je bovenbenen. Het gaat via je onderbenen rechtstreeks naar je voeten en tenen.

Laat je hele lichaam oplichten door het heldere witte licht. Voel die plekken die extra aandacht vragen. Misschien is het die bekende plek in je rug, in je bekken of bij je schouders. Ga het bij jezelf na welke plek op dit moment iets extra’s nodig heeft. En kom met je aandacht volledig naar deze plek toe. Zet deze plek  in het licht. Begroet de plek. Blijf er eens een tijdje bij met je aandacht.  Je gaat er als het ware naast zitten. Ben geduldig. Neem de tijd ervoor zoveel als dat het goed voor je voelt. Er zijn zeeën van tijd. Je lichaam is het waard om in het licht gezet te worden. Deze plek verdient het.

Je kunt deze plek vervolgens een vraag stellen als dat kloppend voor je is. Hallo lieve plek, wat wil je me vertellen? Komt er snel  een antwoord, dan kan het zijn dat je hoofd zich ermee bemoeit. Bedank je hoofd en kom terug naar de plek. Laat jezelf een tijdje vertoeven met de vraag en ben geduldig dat het antwoord vanuit de plek zelf komt.

Bedank deze plek dan. Misschien wil je nog naar een andere plek gaan.

Beloof je lijf dat je weer terug zult komen. Bedank je lichaam dat het al zovele jaren trouw voor je werkt.

Kom dan weer terug met je aandacht in de ruimte waar bent en kijk om je heen.

Klik hier om naar de audio-versie te gaan van bovenstaande meditatie.

Gun jezelf zo nu en dan dit feest van licht. Je  lichaam verdient jouw aandacht. Jouw aandacht zorgt ervoor dat je jouw lichaam meer gaat voelen. Een zere plek kan nog meer zeer gaan doen. Dit is goed. Waardeer de pijn, want dit geeft deze plek de kans jouw de waardevolle boodschap te geven die het in zich draagt.

En nu ben ik heel benieuwd of jij jouw lichaam in het licht gaat zetten. Wil je het vertellen in het commentaarveld hieronder?

 

En nu ik je toch spreek wil ik graag de Gratis Ruggesteun Training onder de aandacht brengen op 17 januari. Hier zet je stappen naar een gezonde en soepele rug. Ben je er ook bij?

Aanbieding

 

Op 11 maart 2017 zal Jos Haase  de workshop  ‘zing je vrij’ geïnspireerd door de film ‘As it is in heaven’ aanbieden.  Leer jouw stem de ruimte geven in deze workshop . Zing je vrij.

https://www.ruggesteunvoorondernemers.nl/zing-je-vrij/