De wereld is in de ban van het corona virus. Wie had dat gedacht dat er in zo’n korte tijd zo’n grote veranderingen konden plaatsvinden? Het land, de hele wereld, gaat door een grote transformatie. We worden gedwongen om letterlijk ‘stil te staan’, even niets te doen – thuis te blijven. (Althans, voor een aantal van ons, anderen zijn juist volop aan het werk )

Ik vraag me af welke impact het heeft op jou.

Het is een tijd van veel pijn, verdriet en onzekerheid. Mensen verliezen of hun baan, of hun dierbaren of hun zekerheid.

En het brengt vele mooie initiatieven op gang. Het maakt creativiteit in ons wakker. Het brengt verbondenheid en eenheid. Kan jij dat ook ervaren?

Een crisis geeft ons ook een kans. De kans om stil te staan waar het nou werkelijk om gaat voor je. Wat is belangrijk, wat is wezenlijk? Een kans om naar de essentie te komen. Te merken hoe belangrijk je gezondheid is en het nemen van verantwoordelijkheid  voor de gezondheid van anderen.

Ik ga ervan uit dat je alles ervoor doet om zo fit, gezond en sterk mogelijk te blijven (of weer worden), je doet er alles aan wat mogelijk is. Klopt dat?

Mijn tips om sterk en gezond te blijven of te worden::

  • Extra vit C en vit D
  • Extra water drinken over de dag heen en gezond eten dat wil zeggen veel groenten en fruit
  • Goed slapen
  • Bewegen
  • Koude douches nemen, te beginnen met koud afdouchen
  • Positieve mindset: blijf ontspannen en optimistisch
  • Wim Hof Methode ademsessies doen

Wim Hof heeft aangetoont dat hij, en niet alleen hij maar ook een groep jonge mannen die een week lang getraind zijn door hem, niet ziek werden van een ingespoten toxine door het toepassen van zijn Wim- Hof- Methode. De onderzoeken hebben aangetoont dat het immuunsysteem meer gebalanceerd raakt zodat ziekte geen kans krijgt.

In deze tijd van corona-dreiging is het een uitgesproken kans om te kijken of de Wim Hof Methode voor jou ook positief werkt. Mijn uitnodiging is om met mij mee te ademen. Een ademsessie duurt ongeveer een kwartier en bestaat uit 3 of 4 rondes. Elke ronde bestaat uit ongeveer 30 diepe ademhalingen, een retentieperiode op de uitademing, dat is een tijd lang niet ademen, en als de ademprikkel weer komt een diepe inademing die je 15 tellen vasthoudt. Let wel op dat je deze oefening in een veilige omgeving doet, zittend of liggend, waar je jezelf niet kan bezeren. Doe deze oefening absoluut NIET onder de douche, in water of achter het stuur als je rijdt.

En nu ben ik benieuwd hoe jouw ervaring is met de ademhaling. Wil je delen wat het met je doet? Niet alleen voor mij leuk maar ook om elkaar te inspireren. Schrijf het hieronder in het commentaarveld.

Groepsactiviteiten van Centrum De Gouden Piramide zijn allemaal gecanceled tot en met 6 april (en mogelijk langer naar gelang het RIVM adviseert)
Online sessies en meditaties gaan wel gewoon door!